Loopbaanbegeleiding

Stilstaan om verder te kunnen

Er kunnen vele redenen zijn waarom je in je werkend bestaan je gedrevenheid,  je energie of motivatie kwijtraakt. En als je dat constateert, wat dan? Misschien ga je eerst met jezelf in gesprek, vergelijk je jouw situatie met die van anderen die het véél lastiger hebben, en dan ga je weer een tijdje voort? Of je negeert de signalen van vermoeidheid, irritatie of lusteloosheid. Maar uiteindelijk voel je ook dat het belangrijk genoeg is om echt stil te staan bij waar de schoen wringt. Dan kan een loopbaantraject echt helpend zijn.

In een intakegesprek (no cure no pay; essentieel is of het klikt en of mijn werkwijze past bij jou en je behoeften) bekijken we de stand van zaken en bepalen samen wat je vraag is en welk verlangen je hebt. In de sessies kijken we naar wat jou drijft, welke obstakels je ervaart, hoe je jezelf ziet, welke patronen jou wellicht belemmeren en hoe je daar aan kunt werken. We onderzoeken, middels opdrachten en ervaringsoefeningen, welke kwaliteiten en talenten je hebt en in hoeverre je deze ook inzet in je bestaan. Je maakt als het ware de weg (weer) vrij om voluit je kracht en eigenheid te ervaren en daar vanuit een volgende stap op je loopbaanpad te zetten.

De begeleiding die ik bied is geschikt voor jou als je op een kruispunt in je carrière staat en ondersteuning zoekt om een keuze te kunnen maken die klopt, voor hoofd én hart.

Bezieling in je loopbaan

https://itip.nl/opleidingen/bezieling-in-je-loopbaan/

Naast de loopbaanbegeleiding die ik bied vanuit mijn eigen praktijk, ben ik ook betrokken bij een groepstraject: Bezieling in je Loopbaan. Al jarenlang voel ik mij verbonden aan het ITIP School voor Leven en Werk. Eerst als deelnemer aan verschillende opleidingen en later als begeleider en coach. Vanuit de loopbaangroep van het ITIP heb ik vele groepen begeleid en nog steeds verzorg ik de individuele begeleiding van deelnemers aan het traject Bezieling in je Loopbaan, dat op meerdere plaatsen in het land aangeboden wordt.

Voor wie?
Bezieling in je Loopbaan is een groepstraject voor mensen die op een keerpunt staan in hun loopbaan of in een situatie van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid zijn beland. Welke keuzes maak je? En wat doet jouw werkend hart sneller kloppen? Dit kan gaan om het vinden of scheppen van nieuw werk, of om de vraag hoe je op een andere manier invulling wilt geven aan je bestaande werk. We helpen je om tot nieuwe bezieling te komen en zo concrete keuzes te maken naar ander werk, of een andere manier van werken.

Inhoud en werkwijze
We staan stil bij de rode draad uit je werkend bestaan, de keuzes die je gemaakt hebt, de gebeurtenissen die zich herhalen, de ontwikkelde en de nog verborgen talenten. Bovenal gaan we op zoek naar wat jou drijft en motiveert en hoe je daar meer vorm aan kunt geven. We werken op een lichte, maar diepgaande manier, vanuit een rijke variatie aan werkvormen.

Vorm en duur
Het traject bestaat uit (minimaal) vijf individuele sessies met een begeleider bij jou in de buurt, en vijf groepsbijeenkomsten van een dag. Deze losse dagen zijn verspreid over enkele maanden. Het traject vindt meermalen per jaar plaats in Utrecht, Deventer, Amsterdam en Eindhoven.

(Start)data & locaties
  • vrijdag 4 oktober
    KW9     Kromme Waal 9    Amsterdam
  • vrijdag 15 november
    Pakhuis met Pit   Raamstraat 59    Deventer
  • vrijdag 14 februari 2020
    Badlab   Dr. Poletlaan 72    Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *