Coach in onderwijs

Vanuit mijn jarenlange ervaring als docent, coach en communicatietrainer in het onderwijs (Saxion Hogescholen Deventer) ben ik zeer vertrouwd met het begeleiden van individuen en groepen in onderwijssituaties.

Naast het lesgeven op het Hbo heb ik me ook beziggehouden met het verzorgen van theaterlessen in het basisonderwijs en het bewerken en (mede)regisseren van schoolmusicals (groep 5 en groep 8). Ook heb ik workshops theatersport (improvisatie) gegeven aan basisschoolleerlingen en lessen verzorgd bij theatersportverenigingen in (de omgeving van) Amersfoort.

In de afgelopen 20 jaar heb ik veel docenten  en leidinggevenden in het onderwijs mogen begeleiden. Thema’s die ik daarbij regelmatig tegenkom zijn: hoe ga ik om met de grote werkdruk die ik ervaar als docent of als leidinggevende? Hoe zorg ik er voor dat studenten/leerlingen meer verantwoordelijkheid nemen in hun leer- en loopbaanontwikkeling? Hoe blijf ik vitaal in mijn werk? Hoe raak ik weer geïnspireerd om het werken met en voor studenten met hart en ziel te kunnen doen? Wat is mijn specifieke kwaliteit in het werken in het onderwijs en maak ik daar ook voldoende gebruik van?

Ook begeleid ik teamontwikkel- en verandertrajecten in het onderwijs, en behandel daarbij thema’s zoals visiebepaling, samenwerken, persoonlijk leiderschap en communicatie. Mijn aanpak is ervaringsgericht en voortdurend afstemmend op dat wat zich aandient in het hier en nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *