Over mij

Mijn eigen loopbaanpad kent vele wendingen: Begonnen als groepsleider in de jeugdzorg ging ik naar een Adviesbureau voor conflicten met Kinderbeschermingsinstanties; vervolgens was ik informatiespecialist en promotiemedewerker bij de start van een groot provinciaal Videotex-informatieproject in de provincie Groningen. Na een verhuizing naar het midden van het land werkte ik een paar jaar als intercedent, waarna ik terecht kwam in het onderwijs. 17 jaar lang heb ik met veel plezier bij Saxion Hogescholen in Deventer (AMA-Personeel en Arbeid) gewerkt als docent, coach, ontwikkelaar, trainer en studieloopbaanbegeleider. Eind 2010 besloot ik mijn eigen weg te volgen, nam ontslag en startte met mijn praktijk. Sindsdien werk ik met heel veel plezier als zelfstandig coach, trainer, loopbaanbegeleider en trainingsacteur vanuit Amersfoort, waar ik woon met mijn man. We hebben twee volwassen zonen.

Opleiding

Naast diploma’s VWO, HBO-Jeugdwelzijnswerk en HBO Informatiemanagement en Bedrijfsvoering, heb ik mij altijd verder geschoold in mijn vakgebied.

Bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie):

– 2002-2004 (Erkende) Coachopleiding Instrument voor Hulp (Post-hbo)

– 2007-2008 Opleiding energetisch werken

– 2008-2009 Opleiding Psychodramatische werkvormen

– 2013-2014 Opleiding tot Trainer Mindfulness

En verder:

– 2016-2017 Leergang Systeemdenken, Marijke Spanjersberg c.s.

– 2018 Training Gedragsdrama, Werkplaats De Daad

– 2019 Opleiding Effortless Coaching

Mijn coachpraktijk heeft zich ontwikkeld tot een bloeiplaats voor mensen die tot rust willen komen, zoekend naar inzichten en handvatten, naar verdieping én plezier, naar drijfveren en bezieling. Ik coach vanuit organisaties (bijv. Hogescholen, MBO, Ingenieursbureaus, Veiligheidsregio’s) en begeleid tevens veel particulieren. Kenmerkend is dat veel oud-cliënten jaarlijks terugkomen voor een check-up (een zg. APK) om zich te herinneren, weer wakker te worden uit de slaap waar we allemaal geneigd zijn af en toe weer in te vallen. Ontwikkeling houdt nooit op; hoe fijn is het als een vertrouwd persoon met je meekijkt.